Tijdens de proclamatieavond van onze zesdeklassers werd gestunt, gegoocheld, gedanst, gelachen...en werd er af en toe ook een traantje weggepinkt. Dat hoort nu eenmaal bij het loslaten van een groep die je jaren op onze school hebt zien opgroeien.

In de laatste schoolweek op de basisschool maakten we in het 6de leerjaar tijd om: op schoolreis te gaan, gezellig samen te tafelen en een laatste 'werkdag'. Tijdens die laatste werkdag gingen we aan de slag met robots, iPads, allerhande apps, knutselmateriaal,...

Laatste Schoolweek

Een week waarin teruggeblikt wordt op de avonturen uit onze schooltijd hier in Gooik. Jaren samen bouwen aan een mooi verhaal. Hier zijn we groot geworden. Nu is de tijd aangebroken om de poort van de basisschool achter ons dicht te trekken. We staan nu voor de deur van een nieuw hoofdstuk. Deze 23 talentvolle tieners wensen we alle succes toe bij de volgende stap op hun ontdekkingstocht. 

Afscheid 6e lj juni 2019

Jong geleerd is oud gedaan. Onder dat motto kregen de leerlingen van het zesde leerjaar een reanimatiecursus van het Rode Kruis.

Reanimatiecursus Rode Kruis

Tijdens het schoolfeest kon je in het 6de leerjaar o.a. kennismaken met de filmtechniek Green Screen. De zesdeklassers stuurden wie het wenste op reis. Dat allemaal op een ecologisch verantwoorde manier. Gelukkig was iedereen tijdig terug om samen te genieten van het slotnummer gebracht door alle leerlingen van onze school.

 

Schoolfeest-GreenScreen
Dode Hoek

Een boeiende uitstap naar de haven van Antwerpen. Het 6de leerjaar gooide het voor één dag over een andere boeg. In de voormiddag een rondvaart door de Antwerpse dokken om het reilen en zeilen van de haven beter te begrijpen. 's Middags picknicken op het dak van het MAS en aansluitend een bezoekje brengen aan de tentoonstelling van de wereldhavens om er prachtige maquettes van de schepen uit de tijd van de wereldreizigers te bewonderen. Na een wandeling onder de Schelde, door de Sint-Annatunnel, wachtte Kris ons in de scheepvaartschool op. Onder zijn begeleiding werden de leerlingen op sleeptouw genomen doorheen een educatief klasspel over de maritieme wereld. Kapiteins, hoofdwerktuigkundigen en matrozen werden uitgedaagd om hun schip de juiste koers te laten varen. Als extraatje mochten we plaatsnemen in een echte reddingsboot. De terugreis werd eerst ingezet met de oversteek van de Schelde via de veerboot om vervolgens de bus op te stappen met alle leerrijke ervaringen van de dag.

Havenbezoek

De laatste dag voor de krokusvakantie staat traditiegetrouw in het teken van Carnaval. De stoet trok er nog eens op uit. Onze zesdeklassers zagen er opperbest uit.

Carnaval

Wat als je leerlingen uit het 6de leerjaar de kans geeft om deel te nemen aan de doebeurs? Dan ontdekken ze hun talenten, worden ze actief betrokken in de beroepenwereld en beleven ze heel wat plezier in zeer uiteenlopende domeinen.