Kls/eerste Leerjaar Sinterklaas
Op Weg Naar De Sint

Sinterklaas werd vandaag in de bloemetjes gezet. In de voormiddag verwelkomden de kleuters en de leerlingen van het 1ste leerjaar hem in de sporthal. Nadien bracht hij samen met de Zwarte Pieten een bezoek aan de hogere klassen van het lager. In elke klas werd de Sint gevierd met een lied, een dans of een versje. En de leerlingen werden beloond met veel lekkers.

's Namiddags zetten de leerlingen van het 1ste en het 6de leerjaar het feest verder. Verhalen vertellen, knutselen, speculooskoekjes bakken, cadeaus inpakken en uitpakken, een heuse Sinterklaasquiz, veters leren knopen en een schimmenspel gebracht door het 6de leerjaar. Na zo'n creatieve namiddag mochten we smullen van de lekkere koekjes en verdienden de eersteklassers hun Zwarte Pieten diploma. 

Sinterklaas
Klimaatalarm

De Voorleesweek was voor de leerlingen van het 1ste en het 6de leerjaar de perfecte gelegenheid om samen naar de bibliotheek te gaan. Snuisteren in de prentenboeken, zelf in hun eerste leesboekjes lezen of een spannend verhaal voorgelezen krijgen. Een rustig hoekje zoeken om te genieten van al die mooie verhalen.

Bibliotheekbezoek
Eetfestijn

100 jaar Wapenstilstand... De leerlingen van het 4de, 5de en 6de maakten het vanop de eerste rij mee. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het In Flanders Fields museum. Een rondrit na de middag langs de militaire begraafplaatsen Tyne Cot en Houthulst en een bezoek aan het panorama van de IJzertoren in Diksmuide. Van daaruit hadden wij een prachtig zicht op de Vlaamse velden. 's Avonds, om stipt 20u, waren we aanwezig op de 31 222e Last Post aan de Menenpoort in Ieper.

Westhoek
Griezelen in De Oester

De Klimaattoppers aan het werk

Op de foto met de meters of peters uit het 6de leerjaar? Of waren zij voor één dag andere griezels?

Halloween.