1e en 6e Lj Samen Het Openbaar Vervoer Nemen

De Sint verjaart! Dat moeten we vieren. En dat deden wij ook. De leerlingen van het 1ste leerjaar samen met hun meter of peter uit het 6de leerjaar. Samen kregen ze 7 opdrachten uit te voeren: cadeaus inpakken, schimmenspel, speculaasvormen bakken, computerspelletjes, Sinterklaasfiguren boetseren, verhalen tekenen en eigen veters leren knopen. Hun inzet werd beloond met een ├ęcht Zwarte Pietendploma.

Sinterklaas.

Hoog bezoek op onze school. De Sint liet ons vorige week echter weten dat alle Zwarte Pieten ziek waren. Aan de kleuters werd gevraagd om te Sint ter hulp te schieten. Die taak namen de kleuters met veel plezier aan. Uit de brainstorm met de (kleuter)juffen kwamen onze jongste leerlingen met een schitterend idee op de proppen. "We vragen het gewoon aan de leerlingen van het 6de leerjaar!"

Een weekje voor de komst van de Sint werd de hulp ingeroepen van alle kinderen. Vandaag bracht de Sint, samen met zijn vers opgleide Zwarte Pieten, een bezoek aan onze leerlingen. Zo kon hij met eigen ogen zien dat er voor de Sint en de Zwarte Pieten snoepzakjes werden geknutseld (3de leerjaar), een Zwarte Pietendans werd aangeleerd (4de leerjaar), pakjes werden ingepakt (5de leerjaar), heel mooie Zwarte Pietenmutsen geknutseld werden (2de leerjaar) en lekkere cupcakes werden gebakken (1ste leerjaar). Elke klas bracht een mooi gedicht, lied of versje. Iedereen werd beloond met een mooi pakje vol lekkers.

Tot slot trok de Sint samen met zijn Zwarte Pieten naar het Sinterklaasfeest van de kleuters. Zij genoten er samen met hun grootouders van een optreden van Pipo&Pipette. Ook voor de kleuters bracht de Sint pakjes snoepgoed mee en nieuw speelgoed voor in de klas en op de speelplaats.

Sinterklaas

De kleuterleidsters spelen Roodkapje

Samen met hun meter of peter uit het 6de leerjaar brachten de leerlingen van het 1ste leerjaar een bezoek aan de bibliotheek. Met de juf namen ze een kijkje in de boeken. De leerlingen van het 6de leerjaar lazen voor hun mete- of petekind ook voor uit boeken. Het werd een heel fijn moment. Geven jullie de leesmicrobe verder door?

Bibliotheekbezoek

Veel Plezier Met Het Eerste Laagje Ijs
Halloween Met Het Eerste, Tweede En Derde Leerjaar
Halloween Kleuters

Voor de herfstvakantie vierden de kleuters naar goede gewoonte Halloween. Griezels, spoken, heksen, vampiers, tovenaars,...liepen er de hele dag vrolijk door elkaar.

Halloween bij de kleuters

Halloween 4+5+6