Toverdruppels, een verhaal over verdrietige dingen waar kinderen om kunnen huilen. Het egeltje Snuiter is verdrietig en huilt. Dan komt de tranenfee en neemt zijn tranen, die ze toverdruppels noemt, mee in een flesje. Snuiter mag haar helpen de tranen van andere dieren in het bos in flesjes te verzamelen. Uiteindelijk verspreidt ze alle druppels in de lucht en ontstaat er een prachtige regenboog. Een prachtige zin uit het boek is; als je verdriet kunt delen met vrienden heb je minder verdriet. Maar als je pret kunt delen, heb je juist meer pret!
  
We speelden ook een spel en merkten dat we dingen hebben in het leven hebben die ons gelukkig maken, maar als we deze verliezen, ze ons ook erg verdrietig kunnen maken... 

We leren hoe we elkaar kunnen troosten en steunen.

 2de leerjaar - Zedenleer: Toverdruppels

Keuze Spelletjes Slot Hoekenwerk
Naar De Boomgaard In De Paddenbroek

Waardevol speelgoed. Elk kind is evenveel waard. Silke is blind, we zoeken in de reclamefolders welk speelgoed geschikt is voor Silke, en proberen een aantal dingen uit... wat als je enkel zou zien zoals je door een wc rolletje kijkt, wat als je blind bent en een huisje wil bouwen met blokken, lezen in braille hoe doe je dit?, welke zintuigen gebruiken blinden en slechtzienden? We schrijven onze naam in braille.

 2de leerjaar - Zedenleer: Silke is Blind

Een aantal symbolen, rituelen, feesten en gebruiken en verhalen leren kennen van verschillende levensbeschouwingen. De kinderen kunnen de verschillende levensbeschouwelijke tradities positief waarderen en tegelijkertijd durven ze zelfbewust vertellen over de eigen levensbeschouwelijke gebruiken en tradities.

 

2de leerjaar - Zedenleer: Afscheidsrituelen

2de leerjaar - De eerste keer hoekenwerk!